Mediums en paragnosten

Op zoek naar mediums en paragnosten? Een medium is een paranormaal persoon dat boodschappen doorkrijgt van andere wezens. Dit kan gebeuren wanneer het medium in trance is, maar het kan ook wanneer het medium bij volle bewustzijn is. Verkeren in trance is geen vereiste om boodschappen te kunnen ontvangen. Een medium ontvangt dus boodschappen tijdens een zogenaamde reading.

Dit kunnen elementen, hogere of lagere geesten of zelfs de mensen zelf zijn. In het laatste geval straalt iemand die een medium bezoekt zijn of haar gedachten en emoties zo sterk uit dat het medium in staat is ze op te pikken. Een medium wordt soms ook wel een paragnost genoemd.

Wat is een goed medium?

Er bestaat geen richtlijn of iets dergelijke voor een goed mediumschap. Uiteindelijk is het het beste dat je zelf iemand uitkiest waarbij je je op je gemak voelt en waar je vertrouwen in hebt. Een paranormaal medium valt of staat niet alleen bij de boodschappen die het binnenkrijgt, maar ook de kwaliteit van beoordeling van wat relevant is om op te pikken en wat niet is belangrijk. Een medium kan ook gevoelig zijn voor auditieve boodschappen, terwijl een ander medium juist werkt met niet-tastbare energiestromen.

Praten met overledenen?

De vraag of mediums werkelijk contact kunnen leggen met een overleden (dierbare) en helderziend zijn, is een vraag die vrijwel niet te beantwoorden valt, al hangt het antwoord voor een groot deel af van wat men verstaat onder de geesten van overledenen. Een medium lijkt vooral met het basalere karakter van een overledene te kunnen communiceren, met andere woorden: de oppervlakkige en vaak slechtere eigenschappen van een dierbare. Communiceren met de betere en diepere karakters van een overledene is erg lastig voor een medium. Dit kan je dan ook het beste zelf doen, onder andere door te dromen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *