Een vinyl DJ, past dat nog in de tijd van nu?

LP’s, een oude platenspeler en een mengpaneel, hoe vaak zie je dat nu nog in deze tijd? Het zal je verbazen, maar de vinyl-DJ’s en het gebruik van langspeelplaten is weer helemaal in! Niets voor niets brengen alle artiesten in deze tijd naast een online editie en de klassieke CD ook een vinyl-editie uit. Om die reden is het nu dus ook populair om een themafeest met retro invloeden dan ook te laten verzorgen door DJ’s die volledig spelen met vinyl. Omdat nu alle moderne nummers ook daarop uitkomen, is het zeer eenvoudig de warme klanken van de LP’s ook mee te nemen naar een echt feest.

Vinyl, hoezo is het weer terug?

Door de opmars van het gebruik van platenspelers onder de jongere groepen van de bevolking is het weer hip and happening om bijvoorbeeld samen met huisgenoten een LP-verzameling op te starten voor de gezelligheid in de woonkamer. Het mooie aan een LP is namelijk dat wanneer je er één aan zet, je een heel album moet afspelen. Vinyl DJ’s doen dit natuurlijk anders.

Het leven van een vinyl-DJ

Maar een vinyl-DJ op een feest, hoe regelt die dat dan? Het mooie aan een vinyl DJ is dat je hem veel actiever bezig ziet met het draaien van zijn nummers. Zo heeft hij natuurlijk een plaat die aan het spelen is, maar daarnaast ook dozen met platen waar hij constant doorheen aan het zoeken is. Wat vinyl-DJ’s dus wel typeert is dat ze veel meer uitrusting en nummers moeten meezeulen naar het feest, omdat het niet allemaal op een handig USB-stickje kan staan. De keuze voor een vinyl DJ werk zeer goed bij feesten met een thema dat terug in de tijd gaat, voor de echte LP-liefhebbers of de mensen die eens wat anders achter de booth willen hebben dan alleen maar elektronische apparaten.

De terugkeer van de vinyl-DJ’s is in ieder geval weer een genot voor de afwisseling binnen het nachtleven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *