Wat zijn de kosten voor een auto sleutel bij laten maken?

In veel gevallen is het verlies van een sleutel van een auto een erg vervelende situatie. Niet alleen heeft u geen toegang meer tot de auto, maar ook zijn er kosten verbonden aan het laten maken van een nieuwe sleutel. In dit artikel zullen we ingaan op welke kosten er te maken valt bij het laten maken van een nieuwe autokey.

Wat is een auto sleutel?

Een auto sleutel is een sleutel die gebruikt wordt om een auto te starten. Er zijn twee soorten auto sleutels: de sleutel met een transponder en de sleutel zonder transponder. De sleutel met een transponder heeft een kleine chip in de sleutel die ervoor zorgt dat alleen jij je auto kan starten. De sleutel zonder transponder is veel goedkoper, maar dit betekent ook dat iedereen met dezelfde soort sleutel jouw auto kan starten.

Hoe wordt een auto sleutel gemaakt?

Een auto sleutel wordt gemaakt door een sleutelspecialist. Deze specialist maakt een mal van de sleutel die je nodig hebt en gebruikt dan een speciale machine om de sleutel te maken. De kosten voor een auto sleutel bij laten maken zijn afhankelijk van het type sleutel dat je nodig hebt. Een simpele sleutel kost ongeveer €30,-, terwijl een transponder sleutel (met chip) ongeveer €100,- kan kosten.

Wat zijn de kosten voor een auto sleutel?

De kosten voor een auto sleutel bij laten maken zijn afhankelijk van het type sleutel dat u nodig heeft. Een standaard sleutel kost ongeveer €30, maar een sleutel met een transponder (chip) kan meer dan €100 kosten. Als u uw auto nieuw koopt, krijgt u vaak twee of drie standaard sleutels met de auto mee. Als u echter maar één sleutel hebt of de sleutels kwijt zijn, moet u mogelijk een nieuwe sleutel laten maken.

Alternatieven voor het laten maken van een auto sleutel

Wanneer u uw auto sleutel laat maken, heeft u meestal keuze uit twee opties. U kunt ervoor kiezen om de sleutel te laten maken door een slotenmaker of door een dealer. Beide opties hebben verschillende prijzen en voor- en nadelen.

Slotenmakers zijn meestal goedkoper dan dealers, maar ze kunnen niet altijd dezelfde sleutels leveren. Sommige slotenmakers kunnen geavanceerde sleutels maken, zoals transponder sleutels of fob keys, maar dit is niet altijd het geval. Als u een simpele sleutel nodig heeft, is een slotenmaker waarschijnlijk de beste optie. Als u echter een complexere sleutel nodig hebt, is een dealer misschien beter geschikt.

Dealers zijn duurder dan slotenmakers, maar ze kunnen vaak wel dezelfde of zelfs betere sleutels leveren. Als u een sleutel nodig hebt die moeilijk te maken is, zoals een transponder of fob key, dan kunt u deze waarschijnlijk alleen bij een dealer krijgen.

Naast de optie om een sleutel door slotenmakers of dealers te laten maken, zijn er nog andere alternatieven. U kunt bijvoorbeeld op internet naar sleutels zoeken en proberen om deze te vinden. Sommige sites verkopen ook sleutels voor autos die niet meer wordt gemaakt. Ook kunt u bepaalde tweedehandswinkels bezoeken waar u misschien wel een tweedehands sleutel van uw auto kunt vinden.

Wil je de exacte auto sleutel bij laten maken kosten weten? Bezoek dan snel Auto-Sleutel.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *